Ženy českých panovníků 2


Vladimír Liška

Jak ženy českých panovníků ovlivňovaly dějiny naší země?

Osudy třinácti manželek českých králů navazují na první díl autorova souboru Ženy českých panovníků ve faktech, mýtech a otaznících.

Také v následujících šesti stoletích ženy panovníků spoluurčovaly směr, jímž se budou ubírat dějiny naší země a někdy i Evropy, a zaslouží si pozornost. Volné pokračování ani tentokrát nezůstává jen u výčtu událostí a dat, ale uvádí je v souvislosti s lidmi, kteří se na nich přímo i nepřímo podíleli. Autor přibližuje životní příběhy 13 manželek českých panovníků především v souvislosti s osudy a činy jejich mužů a čtenáři tak předkládá ucelený a výstižný obraz doby.

Ženy českých panovníků mnohdy spoluurčovaly směr, jímž se budou ubírat dějiny naší země a někdy i Evropy, a zaslouží si proto pozornost. Volné pokračování prvního dílu ani tentokrát nezůstává jen u výčtu událostí a dat, ale uvádí je v širších souvislostech.

Připomeňte si například císařovnu Alžbětu, zvanou Sissi, a její osud nebo Annu Savojskou, poslední českou korunovanou královnu, manželku císaře Ferdinanda V., jejíž vlídnost a schopnost porozumění je patrná i z portrétu v jednom z pokojů císařského apartmá v zámku v Zákupech. Dále máte možnost blíže poznat také Zitu Parmskou, císařovnu a českou královnu, manželku posledního habsburského císaře a českého krále Karla I., která si oblíbila renesanční zámek v Brandýse nad Labem. Do konce svého života rozuměla česky a v dobách nesvobody pomáhala českým emigrantům.

Životní příběhy třinácti manželek českých panovníků autor přibližuje především v souvoslosti s osudy a činy jejich mužů a čtenáři tak předkládá ucelený a výstižný obraz doby.

číst více
269 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 240
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.11.2014
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,481 kg
Jazyk čeština
EAN 9788073887650
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Vladimír Liška Vladimír Liška

Vladimír Liška


Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.

zobrazit profil autora