Říše milosti


Jorgen Brekke

Detektivní román o středověkých knihách, nebezpečných vrazích a křivdách, které potřebují svůj čas…

Detektivní román o středověkých knihách, nebezpečných vrazích a křivdách, které potřebují svůj čas…

V roce 1528 se mladý putující františkánský mnich krátce zdrží během svých cest v Bergenu. Když odjíždí na sever, jeho zavazadlo je plné různých nožů a kusu neopracované kůže.

O téměř pět set let později se v Muzeu Edgara Alana Poea v Richmondu ve Virginii objeví mrtvola stažená z kůže. Další mrtvola je nalezena mezi vzácnými svazky v knihovně v Trondheimu. Zdá se, že oba zločiny mají souvislost se zvláštním starým textem napsaným na pergamenu – Johannesovou knihou.

Tak začíná první román, jenž čtenářům představí novou ústřední policejní dvojici - Američanku Felicii Stoneovou a norského policejního inspektora Odda Singsakera, který se zotavuje po prodělané rakovině.

číst více
299 Kč doporučená cena
Nedostupné

další tituly z řady "Singsaker a Stoneová"

detailní informace

Počet stran 376
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 14.11.2016
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,618 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Nadens Omkrets
Původní jazyk norština
Překladatel Tereza Blatná
EAN 9788075054968
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Jorgen Brekke Jorgen Brekke

Jorgen Brekke


Norský autor krimirománů se narodil v Hortenu a po vysokoškolských studiích se s rodinou usadil v Trondheimu. Působil jako pedagog a poté se začal živit jako novinář a spisovatel. Jeho románový debut – detektivní román s historizující zápletkou Říše milosti – byl nadšeně přijat norskými a dánskými literárními kritiky a přeložen do mnoha jazyků. V psaní série s inspektorem Oddem Singsakerem Brekke úspěšně pokračuje.

zobrazit profil autora