Sklouzni se v dešti


Lenka Parýzková

Když se ocitnete s depresí na psychiatrii, je někdy humor to jediné, co vám zbývá.

Ve chvíli, kdy se zdálo, že zvládla odchod od nevěrného manžela, dělení majetku i neshody s pubertální dcerou, se s ní setkala poprvé. Přišla bez ohlášení, bez varování jí sevřela hrdlo úzkostí. Deprese. Nedala se setřást, vyležet ani zapomenout. Po několika měsících marného boje se Lenka rozhoduje, jestli to tady skončí, nebo zkusí znovu žít. Vyhrává druhá možnost, a proto dobrovolně nastupuje do léčebny.

Začíná příběh z prostředí psychiatrického oddělení, kde se Lenka potýká se svými potížemi, ale většinou neztrácí svůj smysl pro humor. Není tu nouze o úsměvné absurdní situace, které například vysvětlí, proč nemají prasata v blázinci deprese, proč nesmíte před léčenými hráči loupat pomeranč, nebo proč je výhodné znát v takovém zařízení jména sedmi trpaslíků.

Dokáže se Lenka vrátit z těžkých depresivních stavů zpátky do života? Zvládne Ivanka svůj boj s anorexií? Proč přestala najednou krásná bulimička Andrejka zvracet a z jakého důvodu se Šárka do blázince neustále vrací?

Fiktivní vyprávění, které se opírá o reálné zkušenosti autorky, chce nabídnout naději všem, kdo bojují s psychickými problémy nebo se ocitli v nepříznivé životní situaci.

číst více
349 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 304
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 20.10.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,395 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076832046
Věk od 14
Typ Kniha
Vazba brožovaná lepená s chlopněmi

autor knihy

Lenka Parýzková Lenka Parýzková

Lenka Parýzková


Narodila se roku 1975 v Uherském Hradišti, vyrostla a trvale žije v Napajedlech. Vystudovala SEŠ ve Zlíně, profesně zůstala tomuto oboru věrná, živí ji ekonomie a účtařina. Tuto práci si v minulosti okořenila provozováním restaurace a také na krátko otevřela kadeřnictví. Druhým domovem jsou jí Jeseníky, jsou jí inspirací k tvoření, na chalupě zde tráví s manželem veškerý volný čas ‒ toulá se na kole i pěšky po horách, maluje, sbírá houby, zkouší zahradničit a pro posezení se sousedy má vždy připravený borůvkový koláč nebo kulajdu s praváky. V zimě zapadává sněhem, a to ji prostě baví.

zobrazit profil autora