Tomáš Garrigue Masaryk: známý i neznámý


Vladimír Liška

Klíčové, dramatické a záhadné momenty ze života T. G. Masaryka

První československý prezident T. G. Masaryk byl složitou a jedinečnou osobností a dobrat se objektivní pravdy o něm, jeho díle i činech není jednoduché.

Tato kniha není žádnou souhrnnou biografií a neklade si za cíl ukázat Masaryka v celé jeho osobnostní šíři. Zabývá se především některými klíčovými dramatickými, jistým způsobem dokonce záhadnými momenty Masarykova života s cílem poznat, jaký byl vlastně člověk, co považoval za zásadní a důležité a jak se dokázal vyrovnat s krizovými situacemi.

T. G. Masaryk měl vysokou úroveň vzdělanosti, rozhled a schopnost zúročovat vlastní životní zkušenosti, až do vysokého věku si dokázal zachovat duševní svěžest a vitalitu. Někde uvnitř něj dřímala obrovská duševní síla a optimistická vyrovnanost, které mu pomáhaly překonávat těžkosti, nástrahy či rány osudu, jenž mu nebyl vždy příznivě nakloněn.

číst více
249 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 208
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 07.09.2017
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,435 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075057648
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Vladimír Liška Vladimír Liška

Vladimír Liška


Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.

zobrazit profil autora