Legendy kriminalistiky


Miroslav Vaňura

Zákulisí vyšetřování nejznámějších zločinů divokých 90. let

Knižní podoba dokumentárního krimiseriálu České televize o novodobých zločinech především z období divokých devadesátých let. Autor nabízí pohled do zákulisí vyšetřování nejznámějších porevolučních kauz, například orlických vražd, Biedermanova gangu nebo sériových vrahů manželů Stodolových. Čtenáři odkrývá pohled na práci různých policejních složek od psovodů přes detektivy až po vyjednavače a seznámí ho také s méně známými, ale o to děsivějšími případy vražd v kruhu rodiny. Případy přibližují vyšetřující policisté, příbuzní obětí, ale také samotní vrazi. Díky exkluzivním archivním materiálům z policejních rekonstrukcí budou mít čtenáři možnost zjistit, jak se chovají a přemýšlejí skuteční zločinci.

číst více
269 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 256
Datum vydání 25.01.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,435 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075059024
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

recenze

kultura21.cz - Díky schopným policajtům..., Jana Langerová


„…Legendy kriminalistiky nepředstavují lehké čtení, ale jedná se o výjimečnou knihu, která ukazuje co se dělo tady u nás a co musela policie zažít. Miroslav Vaňura odvedl skvělou práci a je fajn, že ji dělá....“

autor knihy

Miroslav Vaňura Miroslav Vaňura

Miroslav Vaňura


Scenárista, režisér a moderátor. Je autorem cyklů o práci policie, hasičů a záchranářů a realizoval úspěšný týdeník 112 – V ohrožení života. V autorské spolupráci s manželkou Danou připravují k převyprávění skutečné detektivní případy a příběhy lidí a jejich zachránců pro různé televizní projekty a preventivní filmy. Vznikl tak například cyklus filmů Seznam se bezpečně o kriminálním ohrožení na internetu a v České televizi cyklus dokumentů Legendy záchranářství a Legendy kriminalistiky, který má i knižní podobu.

zobrazit profil autora