Poustevník

27 let sám mimo civilizaci!

Michael Finkel

Výjimečný příběh posledního skutečného poustevníka

Mnoho lidí chce utéct z civilizace. Jen málokomu se to ale povede…

Pravdivý příběh muže, který dobrovolně odešel žít do divočiny.

Inteligentnímu a plachému Christopheru Knightovi z Massachusetts je 20 let, když se v roce 1986 rozhodne pro skutečně zásadní životní krok – ze své vlastní vůle zmizí v mainských lesích. Když ho o skoro 30 let později zatknou kvůli krádeži jídla, zjistí, že za celou tu dobu prakticky nepromluvil s jinou lidskou bytostí. Bez ohledu na mnohdy kruté rozmary počasí bydlel celoročně pouze ve stanu a byl nucen vyvinout způsoby pro uchovávání jídla, vody i tepla, aby nezmrzl. Některé věci získával díky vloupáním do cizích chat. Ačkoli nikdy nikomu neodcizil žádné cennosti, místní komunitu svými činy dlouhodobě děsil. Proč vlastně odešel do divočiny? Co tam hledal, co se naučil a jak teď bude žít dál?

Portrét „posledního opravdového poustevníka“ zmapoval na základě detailních rozhovorů přímo s Knightem bestsellerista Michael Finkel.

číst více
299 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 232
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 30.07.2020
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,411 kg
Jazyk čeština
Původní název The Stranger in the Woods
Původní jazyk angličtina
EAN 9788075976741
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Michael Finkel Michael Finkel

Michael Finkel


Michael Finkel je uznávaný reportér, autor a dobrodruh. Pravidelně přispívá do National Geographic, GQ, The Atlantic, Esquire, Rolling Stone, Vanity Fair a New York Times. Je autorem bestselleru New York Times Poustevník či mimořádné knihy Pravdivý příběh o svém bizarním a nezdravém přátelství s vrahem, který byl upraven do podoby celovečerní filmu z roku 2015 s Bradem Pittem v hlavní roli. 

zobrazit profil autora