Lustr pro papeže


Jan Tománek

Skutečný příběh z pekla normalizačních lágrů

Syrově drsná výpověď nevinně odsouzeného mladého trampa, který se provinil jen tím, že byl ve špatný čas na špatném místě. Jeho cesta brutálními pracovními tábory v té báječné normalizační době, kdy všichni mlčeli a užívali si populární hudby a veselých filmů.

Skutečný příběh z dávno zapomenutého minkovického pekla, vězni přezdívaného Minkau – podle nacistického vyhlazovacího tábora Auschwitz-Birkenau, se kterým si ten český v ničem nezadal...

číst více
299 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 184
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 17.02.2022
Formát 116x164 mm
Hmotnost 0,23 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076830561
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

video

recenze

goodreads.com - Lustr pro papeže


...Až příště uslyším, že za komunistů to bylo fajn a lepší než dnes, mileráda ho odkážu na tento titul. Ač drobná svým zjevem, kniha obsahuje silný příběh, po kterém vám budou stát všechny vlasy na hlavě.

chrudimka.cz - Lustr pro papeže


...Tento román je jednohubkou, kterou budete mít přečtenou za večer. Na jednu stranu mi bylo líto, že kniha není buď delší, nebo vzhledem k formátu větší – četla se vážně hodně dobře, ale na druhou stranu těch popsaných hrůz a čirých děsů bylo dost a dost, až se tomu nechce věřit....

autor knihy

Jan Tománek Jan Tománek

Jan Tománek


Jan Tománek (1978) v roce 1996 dokončil střední uměleckoprůmyslovou školu Václava Hollara. V letech 1994–1996 přispíval jako student do herních časopisů Excalibur, Score a založil časopis Level, kde v roce 1995 působil jako šéfredaktor. Při studiu na Akademii výtvarných umění vytvářel krátké filmy, a to jak hrané, tak animované a kombinované. Je znám jako režisér, výtvarník, scénárista a producent divácky úspěšných animovaných filmů Kozí příběh, za které získal řadu mezinárodních filmových cen, byl nominován na Českého lva a získal cenu Febiofestu Kristián za nejlepší animovaný film. V roce 2018 vydal svůj první román Motýlí křik – konspirační thriller z českého prostředí. Druhá kniha – Lustr pro papeže – syrově drsný příběh z pekla normalizačních lágrů, vyšla na podzim roku 2019 a koncem roku 2021 následoval dystopický román Archa knih. V roce 2022 připravil knihu sebraných blogů několika autorů Kronika doby covidové. Se svou ženou žije na okraji Prahy a je otcem dvou dětí.

zobrazit profil autora