Vražedná kombinace


Ashley Weaver

i připravujeme

Špioni, vražda a romantika za druhé světové války. Zjevení v žánru historických detektivek!

Electra McDonnellová vždycky věděla, že způsob, jakým si ona a její rodina vydělávají na živobytí, je mírně mimo zákon. Britské policejní orgány nemusí tolerovat loupeže v domovech boháčů, ale druhá světová válka je v plném proudu, Elliini bratranci Colm a Toby bojují proti Hitlerovi a strýček Mick počestným zaměstnáním zámečníka už nedokáže vydělat na všechny účty.

Když tedy strýček Mick dostane tip na trezor plný drahokamů v prázdném domě bohaté rodiny, on a Ellie neodolají. Vše jde podle plánu - dokud je nechytí při činu. Ellie si myslí, že je odvezou rovnou do vězení, ale místo toho jsou doručeni do velkého městského domu, kde čeká vládní úředník major Ramsey s nabídkou: buď mu Ellie pomůže proniknout do sejfu a získat plány, které jsou klíčové pro britské vojenské snahy, dřív, než padnou do rukou německému špiónovi, nebo ji předá policii.

Ellie nemá na výběr, a kromě toho touží udělat něco pro krále a vlast. Možná je zlodějka, ale není žádný zbabělec. Když spolu s majorem vniknou do dotyčného domu, najdou údajného německého špióna mrtvého na podlaze a sejf otevřený a prázdný. Brzy jsou Ellie a major Ramsey nuceni odsunout své neshody stranou, aby mohli demaskovat dvojitého agenta a pokusit se zabránit tomu, aby se spojenecké plány dostaly do německých rukou.

číst více
399 Kč doporučená cena
Nedostupné