Tajemná místa Česka


Jitka Lenková

Vydejte se po stopách tajemných staveb a míst v Čechách i na Moravě.

Znáte nějakou jinou zemi na světě, kde by se na tak malé ploše našlo tolik různorodých tajemných míst jako u nás? Je to skvělé především proto, že je může snadno a rychle navštívit opravdu každý, na rozdíl od Velikonočního ostrova nebo Machu Picchu. Tajemná místa Česka se prozatím nepyšní takovou proslulostí, ale to není jejich vina. Kdyby například tři a půl metru vysoký menhir Kamenný pastýř nestál u Klobuk na Rakovnicku, ale někde ve Velké Británii, určitě by se u něj už prodávaly suvenýry a vybíralo vstupné. To ale nehrozí a vy si tam můžete bádat, jak uznáte za vhodné.

Totéž platí i pro další místa uvedená v této knize. Autorka je všechna osobně navštívila a jak říká, „příchuť záhad“ povýší i ten nejobyčejnější výlet na úplně jinou úroveň.

JUDr. Jitka Lenková (* 1963)

Je autorkou řady knih a několika set článků převážně o záhadách, pravidelně přispívá také do různých periodik. Píše rovněž o historii, psychologii a zvířatech. V nakladatelství XYZ vydala knihy Konec světa, Mimozemšťané v Čechách a Záhadné vynálezy minulosti.

číst více
399 Kč doporučená cena
v prodeji