Novak Djokovič


Zdeněk Pavlis

Tenista, který fascinuje nejen svým nesporným tenisovým uměním, ale i optimismem a radostí.

Tenista, který fascinuje nejen svým nesporným tenisovým uměním, ale i optimismem a radostí.

Klaun. Anebo také komediant. A jestli chcete třeba i šašek a šoumen. Potřeštěný blázen, anebo zbožňovaný bavič. Prostě Joker. Šprýmař. Anebo v jeho případě Djoker. Takovou přezdívku mu dali, když vtrhl do světových arén. Publikum fascinoval nejen svým nesporným tenisovým uměním, ale i optimismem a radostí, kterou rozdával nikoli po hrstech, ale po celých náručích. Především je to ale třetí tenista v historii, který triumfoval na všech čtyřech grandslamových turnajích za sebou – Novak Djokovič.

Sportovní novinář Zdeněk Pavlis sleduje životní cestu Novaka Djokoviče z Bělehradu až na tenisový trůn, všímá si toho, co musel obětovat, smeká před jeho talentem a energií, kterou do tenisu dává. Na této čtivé biografii se podílel také osobní trenér Marián Vajda a vznikala s vědomím samotného Novaka Djokoviče.

Zdeněk Pavlis (* 24. 6. 1950)

Je sportovní novinář, dlouholetý předseda Klubu sportovních novinářů, účastník desítek vrcholných světových a evropských šampionátů i olympijských her, autor téměř dvaceti knih ze sportovního, a ze - jména fotbalového prostředí. V Nakladatelství XYZ už vyšlo kupříkladu jeho vyprávění o nejlepších českých a slovenských fotbalistech uplynulých padesá - ti let s názvem 50 × Fotbalista roku (2016), autobiografie brankáře Martina Vaniaka Čaroděj (2013) či kniha Klub ligových kanonýrů (2012), která obdržela Cenu Egona Ervína Kische v hlavní kategorii literatura faktu.

číst více
369 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 392
Datum vydání 12.09.2016
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,614 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
EAN 9788075054180
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Zdeněk Pavlis Zdeněk Pavlis

Zdeněk Pavlis


Zdeněk Pavlis pracuje padesát let jako sportovní novinář a publicista. Působil v redakcích Zemědělských a poté Zemských novin, Lidových novin, Svobodného slova a od roku 2008 publikuje na nejnavštěvovanějším českém sportovním internetovém portálu www.sport.cz. Celé desetiletí spolupracoval se slovenským fotbalovým týdeníkem Tip. Od roku 2001 je předsedou Klubu sportovních novinářů ČR. Napsal více než dvacet knih. Je držitelem Ceny Egona Erwina Kische udělované českým a slovenským spisovatelům za literaturu faktu a laureátem Ceny dr. Václava Jíry.

zobrazit profil autora