Smrtící DNA


Franck Thilliez

Ukrývá se tajemství zla v DNA?

Postgraduální studentka Eva Loutsová byla zavražděna během svého výzkumu v Centru primatologie nedaleko Paříže. Zpočátku se zdálo, že jde o brutální útok šíleného zvířete, ale zdá se, že všechno je mnohem komplikovanější… Komisař Sharko a Lucie Henebelleová musí vyřešit případ, dřív než si TO, co zabilo Evu Loutsovou, přijde i pro ně…

Čeho se vlastně týkal Evin výzkum? A kdo jsou tři fanatičtí vědci snažící se zaplavit svět třicet tisíc let starým virem?

Thilliez opět potvrzuje svou bezkonkurenční schopnost dostat do svých thrillerů fascinující vědecké poznatky, přičemž v tomto románu čerpá z oblasti genetiky a paleontologie. Poutavý děj čtenáře tentokrát zavede z deštivé Paříže přes alpské vrcholky až do vzdálené amazonské džungle.

číst více
349 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Žánr thriller
Počet stran 432
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 18.05.2017
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,579 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 4
Původní název Gataca
Původní jazyk francouzština
Překladatel Jiří Žák
EAN 9788075056603
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

recenze

E15 - Minirecenze Smrtící DNA, Zuzana Dorogiová


„…Brilantně napsaný napínavý příběh s mnoha zápletkami přináší vhled do mysli fanatických vědců i do vývoje osobních vztahů obou vyšetřovatelů…“

autor knihy

Franck Thilliez Franck Thilliez

Franck Thilliez


Franck Thilliez (* 1973) je jedním z nejčtenějších francouzských autorů. Hned za svůj románový debut byl v roce 2004 nominován na cenu SNCF pro nejlepší thriller. V roce 2007 s románem La Chambre des morts nominaci proměnil ve vítězství a získal za něj i cenu čtenářů Quai du thriller. Od té doby se psaní věnuje na plný úvazek. Ve svých knihách se nevyhýbá násilí či temným stránkám francouzské koloniální minulosti. Z jeho titulů slaví největší úspěch thrillery s neortodoxní dvojicí vyšetřovatelů Lucií Henebellovou a Franckem Sharkem – jejich třetí případ v knize Syndrom E se okamžitě stal bestsellerem a dočkal se publikace ve více než 15 zemích. Thilliez už napsal skoro dvě desítky románů, které svým napínavým zpracováním aktuálních témat nepřestávají čtenáře fascinovat.

zobrazit profil autora