Tary: příběh parkouristy


Martin Jaroš, Taras Povoroznyk

Průvodce životem youtubera Taryho i fenomenální disciplínou parkour

Staňte se parkouristy a poznejte neobyčejný život známého youtubera Taryho! Kluk, který už od dětství hltal akční filmy, je členem akrobatické skupiny Urban Sense a účastnil se soutěže Česko Slovensko má talent. Pro mladého youtubera, jehož kanál sleduje více než 400 000 odběratelů, je parkour symbolem svobody a volnosti pohybu.

Ve své knize Taras Tary Povoroznyk odhalil nejen svůj životní příběh, ale i ty nejlepší postupy provedení vybraných prvků.



číst více
349 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 296
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 01.03.2018
Formát 165x220 mm
Hmotnost 0,674 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075059703
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba měkké desky z kartonu

video

autor knihy

Martin Jaroš Martin Jaroš

Martin Jaroš


Vystudoval na pražské FAMU scenáristiku a dramaturgii. Působil jako dramaturg Československé televize v Bratislavě, z jeho autorské literární činnosti uveďme knižní novelu Holubi, román Dívka ve tmě či knížku pro děti Abeceda zvířecí. V XYZ se stal spoluautorem několika knižních bestsellerů, například knihy Tary: Příběh parkouristy, Max Habanec: Život je skejt či Adam Ondra: Lezec tělem i duší. Je autorem několika scénářů k celovečerním a televizním filmům či rozhlasovým hrám.

zobrazit profil autora
Taras Povoroznyk Taras Povoroznyk

Taras Povoroznyk


Taras Povoroznyk, známý pod přezdívkou Tary, se narodil v roce 1992 ve městě Ternopil na západě Ukrajiny. V devíti letech se s rodinou přestěhoval do České republiky, momentálně žije v Říčanech. Již od dětství byl fascinován uměním pohybu a jak sám říká, k této vášni ho původně přivedl parkourový film Yamakasi. V roce 2011 se přidal k akrobatické skupině Urban Sense, se kterou se v roce 2012 zúčastnil soutěže Česko Slovensko má talent. Záhy rozjel úspěšnou kariéru parkouristy, youtubera, kaskadéra i podnikatele. Řídí tři vlastní firmy – Enjoy the Movement, Tary Camp a Tary Workshopy. Svůj příběh sepsal do knihy Tary: příběh parkouristy.

zobrazit profil autora