Alžběta & Margaret: důvěrný svět královských sester


Andrew Morton

Slavné královské sestry v biografii, která je plná nečekaných faktů

Poutavý životopis bestsellerového autora New York Times sleduje královnu Alžbětu II. a její sestru Margaret, jak se pohybují v záři královských reflektorů. Zabývá se jejich vztahem v průběhu let, od idylického dětství přes skrytý válečný život až po rozdílné cesty, kterými se vydaly po smrti svého otce a nástupu Alžběty na trůn.

Alžběta se na výstřelky své mladší sestry vždy dívala se stoickým pobavením, Margaretin boj o místo a postavení v královské rodině byl však často zdrojem napětí. Královna musela zakročit a vysvětlit Margaret, že církev a vláda nebudou souhlasit se svatbou s rozvedeným leteckým kapitánem Peterem Townsendem, a donutit ji, aby si vybrala mezi zachováním svého titulu a královskými příspěvky nebo rozvedeným milencem.

Nejnovější biografie Andrewa Mortona zkoumá jeden z nejintenzivnějších, nejbláznivějších vztahů královské rodiny a nabízí jedinečný pohled na tyto dvě drasticky odlišné sestry a na trvalý vliv, který měly na monarchii a na způsoby, jakými se přizpůsobovala měnícím se mravům 20. století.

číst více
459 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 384
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.01.2023
Formát 160x230 mm
Hmotnost 0,662 kg
Jazyk čeština
Původní název Elizabeth & Margaret: The Intimate World of the Windsor Sister
Původní jazyk angličtina
Překladatel Kateřina Iváková
EAN 9788076832879
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

recenze

Databazeknih.cz - Alžběta & Margaret


...Andrew Morton píše čtivě. Samozřejmě není to román s detektivní zápletkou, který by vás nutil číst, dokud neotočíte poslední stranu. Přeci jen je to forma jakéhosi dokumentárního počinu. Osobně jsem měla pocit, že ke konci se tempo přeci jen zrychlilo a na posledních stranách se příběh uzavřel velmi rychle....

autor knihy

Andrew Morton Andrew Morton

Andrew Morton


Andrew Morton David je anglický novinář a spisovatel, který napsal biografie královských postav, jakými jsou princezna Diana a princ William s chotí Catherine. Je také autorem životopisů celebrit, včetně Toma Cruise, Angeliny Jolie a Moniky Lewinsky. Narodil se v Dewsbury ve West Yorkshire v roce 1953. Navštěvoval gymnázium, poté studoval historii.

zobrazit profil autora