Myšlenky zločince v české kotlině


Jiřina Hofmanová

Děsivá výprava do mysli zlodějů a vrahů se známou kriminalistkou

Jiřina Hofmanová se více než třicet let zabývá vyšetřováním a objasňováním zvlášť závažných zločinů, jako jsou vraždy, loupeže a znásilnění. Jako vyšetřovatelka se podílela například na kauze Orlických vražd. Bohaté osobní zážitky i pracovní zkušenosti ji přivedly na způsob postupného skládání obrazu příběhu, který se odehrál mezi zločincem a jeho obětí. Ve vzpomínkové knize na svých nejslavnějších případech přibližuje myšlenky reálných zločinců, skutečných sériových vrahů z české kotliny, kteří se ke svým činům doznali a popsali své myšlenky, které je na zločinecké cestě provázely. Po absolvování Přírodovědecké fakulty UK v Praze 17 let učila na gymnáziu. V roce 1992 vstoupila do řad Policie ČR a stala se postupně vyšetřovatelkou obecné kriminality krajského úřadu vyšetřování, metodičkou a analytičkou Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování a vedoucí odboru vzdělávání a výcviku Policejního prezidia ČR.

Do vyšetřování a objasňování trestných činů zaváděla nové metody práce, napsala dvě odborné monografie z oblasti analýzy chování a sestavování profilů pachatele a byla členkou řešitelských týmů několika grantů. Absolvovala studijní pobyty u FBI v Quanticu a u Kanadské královské jízdní policie v Ottawě. Deset byla jediným zástupcem policejního sboru ze zemí bývalého východního bloku v mezinárodní skupině analytiků chování. Tři roky zastupovala Českou republiku v expertní skupině rady Evropy EU pro mapování trestné činnosti a trestního soudnictví v EU.

číst více
399 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 360
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 24.08.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,588 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076833739
Věk od 11
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

recenze

kniznidira.cz - Recenze: Kdo je Jiřina Hofmanová


"Myšlenky zločince v české kotlině zachycují životní příběh přední české kriminalistky. Nebudu lhát, ale v osobě paní Hofmanové jsem neustále cítila maminku mého expřítele. Oba jeho rodiče byli u policie, tedy jsem v hodnocení některých “pravdivých” vyprávění v knihách skeptická. Ovšem v Myšlenkách zločince jsem věřila každému jednomu slovu!"

autor knihy

Jiřina Hofmanová Jiřina Hofmanová

Jiřina Hofmanová


Jiřina Hofmanová se více než třicet let zabývá vyšetřováním a objasňováním zvlášť závažných zločinů, jako jsou vraždy, loupeže a znásilnění. Jako vyšetřovatelka se podílela například na kauze Orlických vražd. Po absolvování Přírodovědecké fakulty UK v Praze 17 let učila na gymnáziu. V roce 1992 vstoupila do řad Policie ČR a stala se postupně vyšetřovatelkou obecné kriminality krajského úřadu vyšetřování, metodičkou a analytičkou Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování a vedoucí odboru vzdělávání a výcviku Policejního prezidia ČR. Do vyšetřování a objasňování trestných činů zaváděla nové metody práce, napsala dvě odborné monografie z oblasti analýzy chování a sestavování profilů pachatele a byla členkou řešitelských týmů několika grantů. Absolvovala studijní pobyty u FBI v Quanticu a u Kanadské královské jízdní policie v Ottawě. Deset let byla jediným zástupcem policejního sboru ze zemí bývalého východního bloku v mezinárodní skupině analytiků chování. Tři roky zastupovala Českou republiku v expertní skupině rady Evropy EU pro mapování trestné činnosti a trestního soudnictví v EU.

zobrazit profil autora