Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice?


Martin Lavay

Tragický konec Djatlovovy výpravy

Tragický konec Djatlovy výpravy

Našli je v zimě, oblečené pouze do spodního prádla, rozeseté ve sněhu daleko od tábora. Ohořelé, zohavené. S rozmačkanými hrudníky, bez očí, bez jazyka… Jejich oděvy byly radioaktivní, ve fotoaparátu měli snímek postavy připomínající sněžného muže. Jak zemřelo devět vysokoškoláků, kteří chtěli přenocovat pod uralskou Mrtvou horou?

Zabila je lavina? Silný výboj elektrického proudu? Kulový blesk? Plazmoid? Nově vyvíjená zbraň? Vojáci? Opilí ruští papaláši? Domorodí Mansijové? Chantové? Trestanci z gulagu? UFO? Sněžný muž? Zabili se navzájem?

Upozornění: Tato kniha obsahuje několik původních fotografií zohavených mrtvých těl nalezených na místě činu, publikaci proto raději ukládejte mimo dosah dětí.

číst více
369 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 288
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 10.02.2022
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,426 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076830455
Věk od 15
Edice Záhady
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

video

autor knihy

Martin Lavay Martin Lavay

Martin Lavay


Má za sebou dlouholetou kariéru v médiích. Pracoval jako redaktor v novinách, moderátor, redaktor a vedoucí zpravodajství v rádiích a redaktor a šéfredaktor v televizích; je autorem webu a YouTube kanálu Zahady.info. Je milovník bílé čokolády a pampeliškového medu, obdivovatel Boucherovy Diany, malého Bubu a Médi Bédi i hledač Moctezumova ztraceného zrcadla. Napsal pět knih, v XYZ vyšly tituly Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? (2017) a Měsíční šachta (2019).

zobrazit profil autora