To nejlepší z Best of


Karel Šíp

Ochutnejte to nejzábavnější z tvorby legendárního baviče

„Nejsou to memoáry, sbírka básní, román, povídky, nic takového. Běžně se v takovýchto případech užívá označení ‚sebrané spisy‘ či ‚výbor z díla‘. Sešlo se tu zkrátka několik tisků, které jsem v určitém čase, čase minulém, uznal jako vhodné k zaznamenání.

Abych si své minulé nápady osvěžil v paměti, začal jsem se jimi probírat a zároveň vybírat. Ne všechno mým kritickým okem prošlo, ale některé myšlenky, mou neosvěženou pamětí dávno zapomenuté, mne s odstupem času zaujaly. Buď neotřelostí, překvapivou erudicí (kde se to ve mně vzalo, nevím), nebo lehkostí, dokonce i humorem. Neotřelým, samozřejmě.“

číst více
349 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 248
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 09.11.2023
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,427 kg
Jazyk čeština
Ilustrátor Slíva Jiří
EAN 9788076834385
Věk od 12
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Karel Šíp Karel Šíp

Karel Šíp


Moderátor, bavič, scenárista a textař Karel Šíp vstoupil do povědomí televizních diváků pořadem Hitšaráda, který úspěšně moderoval s Jaroslavem Uhlířem. Na tento pořad navázala televizní show Galasuperšou. Rovněž uváděl řadu televizních pořadů např. Rozjezdy pro hvězdy, Klip-klap, kabaret Šaráda a účinkoval v několika televizních estrádách. Společně s Jiřinou Bohdalovou připravoval pro ČT pořad Za oponou s Jiřinou. V roce 1971 založil skupinu Faraon, kde hrál na baskytaru. O rok později přizval ke spolupráci zpěváka Jiřího Schelingera. Karel Šíp je autorem zhruba pěti set písňových textů.

zobrazit profil autora