Farská kuchařka
Tradiční rok v české kuchyni
Miroslav Macek, Petra Macková Hrochová, Zbigniew Czendlik
Tradiční - jednoduché - dobré
Tato kniha není jen prostou kuchařkou, tedy souborem receptů, ale je též knihou k poučení o církevním roku a jeho vlivu na jídelní zvyklosti předků, o životě farářů a farských hospodyň, a to obzvláště na venkovských fa¬rách, a též o sepětí tehdejšího jídelníčku s ročními obdobími a dostupnými místními surovinami. Zajímavou součástí je také kapitola věnovaná meš¬ním vínům a patronům vína.
Výhodou tehdejších receptů, které vám naše kniha chce nabídnout, je pak to, že až na nečetné kontrastní výjimky jde o recepty zdravé, lehké, ze surovin běžně dostupných, tedy odpovídající dnešním moderním a mód¬ním trendům.
Podobné
detailní informace
Počet stran
360
Ke stažení
pdf
Ukázka.pdf
Datum vydání
24.10.2019
Formát
145x205 mm
Hmotnost
0,584 kg
Jazyk
čeština
EAN
9788075975591
Věk od
15
Typ
Kniha
Vazba
vázaná s potahem z jiného materiálu