Veselé Velikonoce

recepty, zvyky, tradice

Michaela Zindelová

Podrobný a přehledný průvodce velikonočními svátky

Obyčeje, zvyky, výzdoba, recepty a mnoho dalšího

Velikonoční zvyky, symboly, liturgie, svatodušní svátky, velikonoční pokrmy, jak se slaví Velikonoce u nás a jak jinde ve světě, říkadla a pranostiky, velikonoční tradice, velikonoční recepty…

V církevním liturgickém roce jsou Velikonoce svátky největší¬mi, svou přítomností na bohoslužbách si je takto připomíná znač¬ná část české populace. Všichni je ale vítáme jako symbol přichá¬zejícího jara, protože přinášejí zvěst o očišťující životodárné síle člověka i přírody. Obsahují všechny barvy lidské duše – od smutku a rozjímání až po bujaré veselí. Ze života našich předků nás může inspirovat i očista organismu (malý půst), trend nového životního stylu, patrný zejména ve městech, kde je životní cyklus člověka stá¬le méně závislý na cyklu ročních období a přírody.

Kniha si neklade za cíl přinést kompletní teologický obraz vý¬znamu Velikonoc, chce zachytit alespoň některé zvyky a obřady, i jejich náboženské kořeny, připomenout nejen naše tradice, ale i ty ve světě, inspirovat k velikonoční výzdobě interiéru a pro postní i slavnostní jídelníček předložit mnoho nejrůznějších receptů s po¬drobným popisem přípravy.

číst více
499 Kč doporučená cena
v prodeji

detailní informace

Počet stran 232
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 29.02.2024
Formát 195x255 mm
Hmotnost 0,94 kg
Jazyk čeština
EAN 9788076834675
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

autor knihy

Michaela Zindelová Michaela Zindelová

Michaela Zindelová


PhDr. Michaela Zindelová vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy (čeština – historie), kde také získala doktorát. Působila v různých časopisech v oblasti kultury a výtvarného umění, pracovala jako tisková mluvčí Divadla na Vinohradech, vedla tiskový odbor rektora UK. S dcerou Barborou založila společnost Artforma. V současné době se především věnuje psaní knih, orientuje se na profily osobností české kultury a problematiku životního stylu. V nakladatelství XYZ vydala například monografie Hany Zagorové, Štefana Margity, cyklisty Jiřího Ježka nebo herečky Chantal Poullain.

zobrazit profil autora