Tajemná místa Česka


Jitka Lenková

i připravujeme

Vydejte se po stopách tajemných staveb a míst v Čechách i na Moravě.

Znáte nějakou jinou zemi na světě, kde by se na tak malé ploše našlo tolik různorodých tajemných míst jako u nás? Je to skvělé především proto, že je může snadno a rychle navštívit opravdu každý, na rozdíl od Velikonočního ostrova nebo Machu Picchu. Tajemná místa Česka se prozatím nepyšní takovou proslulostí, ale to není jejich vina. Kdyby například tři a půl metru vysoký menhir Kamenný pastýř nestál u Klobuk na Rakovnicku, ale někde ve Velké Británii, určitě by se u něj už prodávaly suvenýry a vybíralo vstupné. To ale nehrozí a vy si tam můžete bádat, jak uznáte za vhodné.

Totéž platí i pro další místa uvedená v této knize. Autorka je všechna osobně navštívila a jak říká, „příchuť záhad“ povýší i ten nejobyčejnější výlet na úplně jinou úroveň.

JUDr. Jitka Lenková (* 1963)

Je autorkou řady knih a několika set článků převážně o záhadách, pravidelně přispívá také do různých periodik. Píše rovněž o historii, psychologii a zvířatech. V nakladatelství XYZ vydala knihy Konec světa, Mimozemšťané v Čechách a Záhadné vynálezy minulosti.

číst více
399 Kč doporučená cena
připravujeme

detailní informace

Počet stran 400
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 23.05.2024
Formát 145x205 mm
Jazyk čeština
EAN 9788076835429
Věk od 9
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem