Rudý démon


Čchiou Siao-lung

Román ze série případů šanghajské policie. Šéfinspektor Čchen řeší velmi delikátní zločin.

Další román ze série případů šanghajské policie, v němž šéfinspektor Chen za žádost nejvyšších komunistických papalášů vyšetřuje velmi delikátní zločin. Popis vyšetřování doplňují poznámky o životě a politické situaci v Číně. Za toto propojení i své mistrné vypravěčské umění získal autor mnoho cen a uznání po celém světě.

Největší filmová hvězda čínského filmu třicátých let Šang Jün-kuan tančila s velkým Maem a její dcera Čchien a vnučka Ťiao kvůli tomu byly pronásledovány. Po vydání knihy o soukromém životě Maa Oblak a déšť v Šanghaji je vrchní inspektor Čchen pověřen tím, aby zjistil, zda Šang své vnučce Ťiao nezanechala něco důvěrného o Maovi, něco natolik intimního, co by mohlo ohrozit jeho pověst, a nesmí se to proto dostat na veřejnost.

Další případ zavede inspektora Čchena do uměleckých kruhů v Šanghaji, mezi spisovatele a umělce, kteří jsou mu tak blízcí. Znalost tohoto prostředí je pro něj výhodou, ale i přesto se případ komplikuje, čas ubíhá a umírají nevinní lidé. Jenže vše, co se týká Maa, musí být pečlivě vyšetřeno.

V dalším románě Čchiou Siao-lunga Rudý démon se opět setkáváme s inspektorem Čchenem, který při policejní práci nezapomíná na poezii.

číst více
129 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Žánr detektivka
Počet stran 304
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 08.11.2011
Formát 168x240 mm
Hmotnost 0,613 kg
Jazyk čeština
Původní název The Mao Case
EAN 9788073884406
Věk od 18
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem