Jurij Gagarin: utajená pravda


Vladimír Liška

Životní příběh Jurije Gagarina, kosmonauta, který se stal neoficiálním vyslancem mocenského systému…

Dne 12. dubna roku 1961 obletěla celý svět úžasná zpráva, která se navždy zapsala do dějin dobývání vesmíru. Na oběžnou dráhu Země vzlétl první kosmonaut. Jurij Alexejevič Gagarin se rázem stal celebritou celosvětového formátu.

Samozřejmě že za to vděčil vědeckým výzkumům, experimentům a technickým výdobytkům, bez nichž by se tato jeho odvážná cesta kolem naší planety uskutečnit nedala. Za jeho letem do vesmíru stála práce stovek jiných lidí, konstruktérů, techniků, inženýrů, vědců a zároveň snad i vizionářů, kteří spustili neutuchající koloběh lidského snažení po poznání a dosažení cizích vesmírných světů, což je i dnes stále ještě běh na dlouhou trať.

Byl Jurij Alexejevič Gagarin hrdinou, nebo obětí mocenského systému, do jehož služeb se dal? A kolik nezodpovězených tajemství se s jeho osobou dodnes pojí? Až dočtete tuto knížku, možná zjistíte, že hledání odpovědí na tyto otázky jsou jedním velkým dobrodružstvím…

číst více
249 Kč doporučená cena
Nedostupné

detailní informace

Počet stran 176
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 05.04.2018
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,33 kg
Jazyk čeština
EAN 9788075970213
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s pap. potahem s lam. přebalem

autor knihy

Vladimír Liška Vladimír Liška

Vladimír Liška


Vladimír Liška je přední český záhadolog, publicista a spisovatel. Vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy. V devadesátých letech minulého století patřil k zakladatelům Československé archeoastronautické asociace, která se zaměřovala na propagaci paleoastronautiky, ufologie, parapsychologie, psychotroniky a řešení historických otazníků a záhad. Od roku 2001 se plně věnuje publicistické dráze. Je autorem více než třiceti knížek.

zobrazit profil autora